Införrapport Vecka 4 Miami Dolphins Hemma.png
Miami Dolphins (3-0)  @ New England Patriots (1-2)

Mycket tuff säsongsinledning för New England Patriots. Vi ligger 1-2 efter tre spelade veckor. Har definitivt hänt förr, men förra veckans insats mot ett segerlöst Detroit Lions måste nog anslås som en av de absolut sämre insatserna de senaste säsongerna. Vi var många som såg det som en bra studsa-tillbaka-match efter förlusten mot ett bra Jaguars, men tji fick vi. Återigen inledde vi trögt, för att faktiskt inte alls accelerera någon gång under matchen. Vi såg ut som ett viljesvagt, ostrukturerat och slaget lag genom hela tillställningen.

Detriot Lions har haft det mycket svårt att hitta ett vägvinnande springsspel, men mot Patriots fick man för första gången sedan 2013, en 100 yards-kväll för sin RB Kerryon Johnson. Oavsett hans fina höftvikande insats så måste man påpeka att New Englands Run Defense var mycket osynkat och missade tacklingar som Gråben missar att fånga Hjulben. Såg parodiskt dåligt ut på vissa downs. Det är inte oävet att tro att där har diskuterats en hel del om detta under den gångna veckan. Samtliga i Front-7 måste vara oerhört mer solida och kraftfulla, och den uppbackande andravågen med corners/nicklar etc. måste vara mindre spektakulära och mer effektiva i sin stopp. Agera inte som fotbollens motsvarighet för TV-räddningar! Miamis springsspel har hittills inte varit spektakulärt, men det var inte Detroits heller. RB Kenyan Drake leder på 104 yards och en TD medan pålitliga veteranen RB Frank Gore är stenhård, men har passerat zenit. Nu är det upp till bevis för Patriots interiöra linje att vinna sina dueller och stänga alla enkla gap. DE Lawrence Guy och DE Malcom Brown har nyckelroller i avseendet att om inte ens vi kan stänga ingen mitten så känns utsidor, och bakplan nästan lönlösa att fixa.

Skadeläget på DE Trey Flowers och SS Patrick Chung är inte helt stabilt ännu. Båda har noterats i skaderapporten och deras vara eller icke-vara är tunga stenar i vågskålen för att ansatt Patriots-försvar. Man har ju inte ersatt bortflugna DC Matt Patricia med någon nya defensiv koordinator utan Brian Flores står på tillväxt. Hans coachinginsats, underställd Bill Belichick, har mycket att bevisa ikväll. Det snackas om en måstematch, en domedag redan i september. Och visst, utgången av kvällens match kan ha stor betydelse, inte minst p.g.a. att det är en divisionsrival på andra sidan som inlett med tre raka segrar. HC Adam Gaze har fått tillbaka sin under förra säsongen skadade QB Ryan Tannehill vilket är en klar förstärkning kontra fjolårets interimlösningar. Redan då var Dolphins ett slutspelslag med en rad spännande bollmottagare som alla skapade oreda för motståndarna i djupled. Tannehill har många gångbara alternativ. WR DeVante Parker och WR Kenny Stills har gjort det bra förr mot Patriots och ur ett släkten-är-värst-perspektiv som kan man nog ge sig fasen på att vår älskade WR Danny Amendola kan tänkas ha en trevlig dag när han återvänder till Foxborough. Miami är det AFC Eastlaget Patriots har haft svårast för på 2000-talet men deras triumfar har främst kommit i Floridavärmen.

Det har understrukits från flera håll att Patriots förlitar sig på att okända spelare ska steppa och och därmed ur ett breddperspektiv överraska. Men med en såhär sövlig säsongsinledning så bör man nog kunna kräva lite mer från de välbetalda gossarna som skall räknas som stjärnuppsättningen och ryggraden. QB Tom Brady har uppenbara problem i en ickelevererande reciverkår, men samtidigt så matar han helt för lite på TE Rob Gronkowski. OC Josh McDaniels har en stor del i hur man ska kunna prestera utifrån spelarmaterialet, och hittills har frenesin och enkelheten varit tämligen frånvarande. Kommer WR Josh Gordon, efter knappt två veckor, kunna krama ur delar av den kvaliten som bedömmare anser han sitter på? Mycket intressant att se ifall McDaniels förespråkar lite mer risktagande eller ifall han tryckt på Bradys snabba korta leveranser? Brady har redan blivit pickad av CB Xavien Howard förut. Han har redan plockat tre INT:s hittills i år.

Nyckelspelare i Dolphins att hålla koll på:
QB 17 Tannehill
MLB 47 Alonso
WR 10 Stills
CB 25 Howard

Nyckelspelare i Patriots för kvällen:
QB 12 Brady
DE 93 Guy
CB 24 Gilmore
TE 87 Gronkowski
DE 98 Flowers

Lundahl tippar:
Patriots har varit i jobbiga lägen förr och visst var det en bedrövlig insats senast, men jag vill se att det fortfarande finns gott om tid att räta upp problemen. Och det börjar idag. Brady får igång flytet på en drös olika mottagarare (Inte minste FB James Develin) och sätter skutan på en stadigare kurs. Secondary hittar tillbaka i harmoni trots skadebekymmer. Någon oväntad steppar upp och monterar ner Miamis anfallshydra. Är det idag slutligen RB Sony Michel får ett litet genombrott? Det kommer ske, i andra halvlek när Brady sårat och förvirrat tillräckligt. Vi vinner 27-14.